dinsdag 26 september 2017

Kastanjesoep



Wat moet je toch met 4 kilo tamme kastanjes? Een vraag die mij na de foto's van afgelopen zondag veel is gesteld.  Nou uh.... Daar kan je veel lekkers mee maken hoor! 😄 

Je moet ze wel eerst even koken en pellen. Dat is een heel karwei! EÊn geluk, nadat dit gebeurd is kan je ze meteen verwerken in een gerecht maar ook per 250 gram invriezen. đŸ‘ Hoe je dit moet doen kan je hier lezen op huis-tuin-en-keuken een hele leuke blog van twee zussen die schrijven over hun huis, tuin en keuken perikelen.💖 

Als dit is gebeurd is kan je er soep, cake, puree, taart en nog veel meer lekkers mee maken.

Vandaag deel ik met jullie het recept van de kastanjesoep. Hier in huis zijn we er allemaal dol op!
Lekker met een stokbroodje kruidenboter. 


Wat heb je nodig:
300 gram kastanjes (gekookt en gepeld)
70 gram roomboter
1 liter groente of kruidenbouillon
2 uien 
4 teentjes knoflook
Griekse yogurt
bieslook


 Hoe maak je het:
Smelt de boter en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg de bouillon en de kastanjes toe. Laat dit 10 minuten trekken en pureer de soep met een staafmixer. Snij de bieslook fijn.



Schep de soep op en garneer deze met een eetlepel Griekse yoghurt en bestrooi met bieslook. 

Eet smakelijk!

~XOXO~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.
x Het Voske