maandag 11 juli 2016

Key West Circle Top: deel 5
Tijdens het haken van het voorpand had ik een probleem. Toen ik aan dit project begon heb ik 6 bollen katoen gekocht bij de zeeman, alle met dezelfde labels. Maar nu zit er zowel dikte verschil als kleurverschil in. Hierdoor kan ik nu niet verder met mijn eigen Key West Top en moet ik nieuw garen kopen en opnieuw beginnen. Dit deel van de top is dus wel vertaald maar heeft helaas geen foto's.De Afwerking
Plaats de steekmarkeerders op de laatste ronde net als op de tekening. Dit doe je als volgt:Plaatst een steekmarkeerder in een 2-losse ruimte, sla de volgende 14 2-losse ruimtes over voor de hals opening, plaats een steekmarkeerder in de volgende 2-losse ruimte, sla de volgende 11 2-losse ruimtes over aan beide zijde van de nek voor de schouders en plaats een steekmarkeerder in de volgende 2-losse ruimte, sla de volgende 10 2-losse ruimtes over vanaf de schouders voor de armsgaten, plaats een steekmarkeerder in de volgende 2-losse ruimte, sla de volgende 5 2-losse ruimtes over vanaf de armsgaten voor de zijkanten, plaats een steekmarkeerder in de volgende 2-losse ruimte. Je hebt nu nog 42 2-losse ruimtes over tussen de zijkanten.

Leg de voor- en achterkant met de rechterkanten tegen elkaar aan met de markeerders tegen elkaar. Werk door allebei de panden heen. Hecht het garen aan met een halve vaste in de eerste gemarkeerde 2-losse ruimte van een van de schouders, halve vaste in iedere steek tot de volgende steekmarkeerder. Hecht het garen aan bij de eerste steekmarkeerder van de zijkant en ga met vaste naar de volgende steekmarkeerder. Hecht af en verwijder de steekmarkeerders. Herhaal het bovenstaande ook aan de andere kant bij de schouder en de zijkant.
Finishing
Place markers on last rnd, referring to Diagram, as follows: Place a marker in any ch-2 sp, sk next fourteen 2-sc groups for neck opening, place a marker in next ch-2 sp, sk next eleven 2-sc groups on both sides of neck markers for shoulders, place a marker in next ch-2 sp, sk next ten 2-sc groups from both shoulder markers for armholes, place a marker in next ch-2 sp, sk next five 2-sc groups from both armhole markers for sides, place a marker in next ch-2 sp, there will be 42 sc-groups between the side markers.

Hold Front and Back with RS tog and markers matching. Working through both thicknesses, join yarn with a sl st in first marked ch-2 sp of one of the shoulders, sl st in each st and ch across to next marked ch-2 sp, sl st in marked ch-2 sp. Fasten off and remove markers.
Rep to join other shoulder seam and both side seams.

Franjes
Knip voor iedere franje 3 strengen garen van 23 cm, Pak de strengen samen vast, vouw ze dubbel en haal ze met een haaknaald door een 2-losse ruimte aan de onderkant, vorm een lus en haal de eindes van de strengen door de lus en trek aan. Maak op deze manier franjes in iedere 2-losse ruimte aan de onderkant. Knip indien nodig de franjes op 1 lengte af.

Fringes
For each fringe, cut 3 strands of yarn, each about 9 in. (23 cm) long. Hold strands tog and fold in half. With crochet hook, draw fold through ch-2 sp on lower edge, forming a yarn loop. Pull ends of strands through this loop and tighten. Make a fringe in each ch-2 sp around lower edge. Trim fringe ends evenly. Weave in ends.

2 opmerkingen:

 1. Hey..wat vervelend dat verschil tussen diktes en kleurverschillen...maar je uitleg en diagram vind ik fantastich. en weet je nu dat je weer overnieuw gaat beginnen, weet je inmddels een beetje de steken verloop, dus het haken zal wat sneller en soepeler verlopen. Ik wacht geduldig op je andere foto's en wens je een fijne dag toe! X Ps: geniet van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je berichtje. Ja het zal nu een beetje sneller haken dan de eerste keer was bij het rugpand ook maar hij was ineens een stuk kleiner. Morgen weer even kijken naar nieuw garen.
   Ria xxx

   Verwijderen

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.
x Het Voske