vrijdag 27 december 2013

Chocomouse



Hallo allemaal!

Hoe zijn jullie kerstdagen doorgekomen? Hier hebben we veel, heel veel gegeten.
Kerstavond brood bij mijn opa en oma, 1e kerstdag gourmetten bij mijn ouders en 2e kerstdag hier bij ons een diner. Niks aparts haas, kip, rode kool, erwten + wortelen, boontjes, puree en krieltjes.
Als toetje de jaarlijks terugkerende chocomouse. MMMMMMMjammie....!!!

Omdat dit recept hier een groot succes is binnen de familie wil ik het graag met jullie delen.

Nodig:
300 gr. chocolade naar keuze
2 eieren
2 el poedersuiker
4 dl slagroom

Zo ga je te werk:
Chocolade in stukjes breken en au-bain-marie smelten.
Eieren met poedersuiker schuimig kloppen en door de chocolade roeren. Denk eraan chocolade niet te warm anders gaat het ei schiften. Slagroom stijf kloppen en door de chocolade massa spaatellen. Niet te ruig anders sla je de lucht eruit. 2 á 3 uur laten opstijven.




Een kind kan de was doen en het is heel erg lekker. Zou bijna zeggen verslavend lekker. hahahaha
Ik heb trouwens met kerst het recept verdubbeld anders zou er te weinig zijn voor al die dikkoppen hier!

~Fijne avond!~

2 opmerkingen:

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.
x Het Voske