zondag 20 oktober 2013

Kastanjesoep



Wat een lekker weertje hadden we vandaag. Vanmorgen heerlijk de bossen in geweest opzoek naar tamme kastanjes. Nou dit is goed gelukt want we kwamen met twee volle tasjes thuis. Sommige nog in hun stekelige jasje voor bij de wilde kastanjes in de vaas. Wat zullen we er eens van gaan maken? Ja! Ik weet het kastanjesoep!

Dit heb je nodig:
  • zo'n 50 tamme kastanjes
  • 60g boter
  • 1 ui
  • 50g suiker
  • 1l bouillon
  • zout en peper naar smaak
Zo ga je te werk:
  • Kook de kastanjes zo'n 10 minuten, laat afkoelen tot je ze vast kan houden en schil ze vervolgens. De schil en het velletje moeten verwijderd worden.
  • Doe de boter in een pan en voeg hier de kastanjes, ui en suiker aan toe
  • Laat zo'n 45 minuten op een laag vuur staan en roer af en toe
  • Stamp de kastanjes fijn (of doe ze even in de keukenmachine)
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  • Laat 20 minuten zachtjes koken
  • Giet nogmaals in de keukenmachine als je geen stukjes in de soep wilt hebben.




~Wens jullie een hele fijne avond!~




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor jullie lieve berichtjes.
x Het Voske